workshop portret

portret fase I & portret fase II

klik hier

WORKSHOP PORTRET FASE I 
Een 3 daagse intensieve workshop waarin iedereen zichzelf weet te verbazen..
Sinds het moment dat ik begonnen was met het geven van workshops in portretschilderen ontdekte ik snel dat voor veel mensen het portret een soort dubbele lading had. Enerzijds is het maken van een portret iets dat erg geliefd is en anderzijds wordt het gezien als een obstakel omdat het zo ingewikkeld lijkt te zijn. Vanuit dit dilemma ben ik een systeem gaan ontwikkelen dat is gebasseerd op de vele aantekenningen die Leonardo da Vinci heeft gemaakt ten aanzien van de menselijk anatomy en in het bijzonder de anatomy van het menselijk hoofd. Door gebruik te maken van deze aantekeningen kon er een stappenplan ontwikkeld worden vanwaar men vanuit bestaande en herkenbare verhoudingen een klassiek (frontaal) portret kan maken. Later is daar ook een stappenplan voor het zijaanzicht van het menselijk hoofd aan toegevoegd. Door jezelf te leren dat elk gezicht is opgebouwd uit terugkomende verhoudingen, die weer in relatie staan met elkaar, kan er van uit worden gegaan dat een portret gemaakt kan worden door slechts de breedte van een oog te bepalen. Van hieruit kan het verdere portret geheel worden opgemaakt. Dit lijkt wellicht ingewikkeld. Maar door deze toegepaste manier steeds te verbeteren en te vereenvoudigen is er uiteindelijk een systeem uit voortgekomen dat het voor iedereen zeer toegankelijk maakt om werkelijk het portret eigen en begrijpelijk te maken. Nu is de workshop portretschilderen de meest succesvolle workshop geworden! Reeds vele cursisten hebben zichzelf verbaasd en beëindigde deze workshop met een verademing en een prachtig portret.
MEEDOEN?:
Wil je graag deze workshop komen volgen?
Kijk in de agenda wanneer de volgende workshop portret fase 1 plaatsvind en schrijf je in!

KOSTEN:
De kosten voor deze 3 daagse workshop zijn € 150,00
Dit is inclusief materiaal en heerlijk uitgebreide lunch.

LOCATIE:
Het atelier waar de cursus wordt gegeven is in een prachtig oud en monumentaal schoolgebouw in de wijk Klarendal in Arnhem.
Het gebouw ligt tussen de woningen in. De oprit naar het gebouw ligt naast Rosendaalsestraat 371a. Kijk hier voor een routekaartje.

Workshop portret fase II

het succesvolle vervolg op portret fase I

klik hier

WORKSHOP PORTRET FASE II 
Een 3 daags vervolg op de workshop portret fase I. Workshop Portret fase II gaat een stap verder. Waar we tijdens fase I het portret frontaal behandeld hebben gaan we nu het portret bekijken van opzij en kwartslag. Ook het portret van opzij, silhouet, kan worden benaderd met herkenbare verhoudingen die gebruikt kunnen worden om het portret toegankelijk te maken. Net als bij fase I is hiervoor een helder stappenplan ontwikkeld om de drempel laag te maken. het kwartslag portret wordt daarna behandeld. dit is één van de meest voorkomende vormen binnen de portretkunst. Hier leren we, met alle gereedschappen die we ons hebben eigen gemaakt, om een portret verhoudingsgewijs over te nemen. Als extra is er tijdens deze workshop de mogelijkheid om een portret te maken naar aanschouwing. Er zal een model aanwezig zijn om verschillende invalshoeken te kunnen proberen.

MEEDOEN?:
Wil je graag deze workshop komen volgen?
Kijk in de agenda wanneer de volgende workshop portret fase 2 plaatsvind en schrijf je in!

KOSTEN:
De kosten voor deze 3 daagse workshop zijn € 150,00 inclusief uitgebreide lunches.

LOCATIE:
Het atelier waar de cursus wordt gegeven is in een prachtig oud en monumentaal schoolgebouw in de wijk Klarendal in Arnhem.
Het gebouw ligt tussen de woningen in. De oprit naar het gebouw ligt naast Rosendaalsestraat 371a. Kijk hier voor een routekaartje.