Page : Cursusaanbod

Share

CURSUSAANBOD

DE WEKELIJKSE CURSUS

Alle informatie over de cursus die drie maal per week plaatsvindt

De wekelijkse cursus kenmerkt zich door een open en holistische benadering. De belangrijkste motivatie van de docent is het toegankelijk en eenvoudig maken van de teken en schilderkunst. Natuurlijk zijn er mensen met een gave voor tekenen en schilderen. Echter draagt iedereen de mogelijkheid in zich om zichzelf hierin te verbazen en werkelijk leren te tekenen en te schilderen. Je wordt hierin op eigen tempo begeleid, gemotiveerd en soms uitgedaagd tot het nemen van nieuwe stappen om zo tot vernieuwende inzichten te komen. Tijdens de lessen wordt er vooral met houtskool en olieverf gewerkt. Houtskool wordt gebruikt voor het tekenen, opzetten en het doen van 'kijk' oefeningen. Olieverf is uiteindelijk het voornaamste medium waar de cursist in thuis wordt gebracht.

De lessen vinden plaats in het atelier van Studio Iskander. Het geeft ruimte aan zo'n 6 cursisten. Al het materiaal is aanwezig voor de beginnende cursist. Wanneer men verder groeit en meer een eigen stijl en voorkeur ontwikkeld gaat men zelf materiaal aanschaffen. Uiteraard kan men hierbij advies krijgen om tot goede keuzes te komen.
Omdat de docent een brede kennis en ervaring heeft is het voor vrijwel iedereen mogelijk om de cursus en/of workshops te komen volgen. Of het nu fijnschilderen is, alla prima, kwasten of abstract, men wordt altijd op plezierige en professionele wijze begeleid. De docent is een kunstschilder in hart en nieren. Hij heeft een grote passie voor het vak maar ook voor het doorgeven van de aanwezige kennis. Naast 2 opleidingen te hebben gevolgd besteed hij nog steeds ruime tijd aan het ontdekken en aanleren van andere technieken of methodes. Schilderen is een vak waar je niet uitgeleerd in hoeft te zijn. Maar wat voor de docent vooral belangrijk is gebleken is het eenvoudig houden van de verschillende facetten van het schilderen. Daarom probeert hij via een holistische benadering de lessen zo te brengen dat het voor iedereen toegankelijk is.

PROEFLES:
Een proefles is altijd mogelijk op elk van de cursusdagen. Een proefles kost € 15,00.
Wil je jezelf aanmelden of gewoon meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

LESDAGEN:
- Maandagavond van 18.30 tot 21.30
- Woensdagochtend van 09.00 tot 12.00
- Vrijdagavond van 18.30 tot 21.30 (om de week)
- Zaterdagochtend van 09.00 tot 12.00 (om de week)

KOSTEN:
Studio Iskander hanteert een open lesaanbod. Dit betekent dat je zelf bepaald wanneer je naar de les komt en alleen betaald voor de lessen die zijn gevolgd. Wanneer je een les niet wilt of kunt bijwonen is het de afspraak dat je dit minimaal 12 uur van tevoren doorgeeft anders wordt er €10,00 in rekening gebracht.
Kosten per les zijn € 27,50.
De lessen worden elk eind van de maand in rekening gebracht.

LOCATIE:
Het atelier waar de cursus wordt gegeven ligt aan de Waalstraat 127a te Arnhem. Het atelier ligt goed toegankelijk aan de straatkant met gratis parkeergelegenheden.

WORKSHOPS:
Naast de wekelijkse cursus biedt studio Iskander diverse workshops aan. Kijk in het menu voor meer informatie.

EERSTE BEGIN:
Om vanuit het niets in iets te gaan staan. Binnen de wekelijkse schildercursus is het uiteraard mogelijk om als beginner te starten. Zonder kennis te hebben van het schilderen leer je stap voor stap verschillende technieken te verkennen en toe te passen. Dit gebeurd altijd vanuit jouw eigen interesse-veld. In het begin wordt vooral uitgegaan van kijkoefeningen en wordt je gemotiveerd om vooral open te experimenteren.