Share

WORKSHOP PLEIN AIR

DE WONDERLIJKE WERELD VAN HET SCHILDEREN OP LOCATIE.

Tijdens de zomermaanden zijn er de losse workshopdagen waarbij we erop uit trekken. Daarnaast is er de mogelijkheid om deze workshop te boeken voor uw gezelschap. Het buiten schilderen, ofwel plein-air, is een bijzondere ervaring. Niet alleen is het een heerlijk moment in de buitenlucht maar het schilderen op locatie geeft zowel uitdaging als ook voldoening. Het schilderen in de buitenlucht blijft iets bijzonders.
Tijdens deze workshopdagen leer je anders naar je omgeving te kijken. Ontdek je hoe koude en warme tinten kunnen worden toegepast om tot pakkende kleurcontrasten te komen, leer hoe je tot een spannende compositie komt en ervaar hoe de omgeving veranderd terwijl je deze probeert te vangen in dat moment. Ook leer je opnieuw te kijken naar het plaatsen van een perspectief.
De locaties zijn meestal rondom Arnhem. Zo is er al regelmatig geschilderd rond het kasteel van Doorwerth, de Posbank en de uiterwaarden van de Rijn.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Je krijgt tijdens het schilderen hulpvolle informatie, demonstraties en tips en tricks over hoe te werk te gaan. Zo gaan we eerst goed kijken naar de omgeving, een geschikt plekje uitkiezen en een 'kader' bepalen. Dan, met houtskool, maken we een eerste schets om die uiteindelijk met olieverf te gaan uitwerken. Hiervoor verdelen we 'dat-wat-we-zien' in bepaalde vlakken om vooral toegang te blijven houden op het werk.
Al het nodige materiaal wordt verzorgd: verf en kwasten, schilderdoek en veldezel*. Voor de onderbrekingen is er koffie en thee met een versnapering.
Op sommige locaties is er de gelegenheid om lunch te kopen en gebruik te maken van een toilet.

MEEDOEN?

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? De dagen dat deze workshop tijdens de zomermaanden wordt gehouden worden via de inschrijfagenda bekend gemaakt. Hiervoor krijg je een link zodra je jezelf hebt aangemeld. Daar kun je zien wanneer de volgende workshop plaatsvindt en kun je jezelf daarvoor inschrijven. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, en de weergoden werken mee, zal de workshop bevestigd worden.
In de agenda vind je alle informatie over locatie en tijden. Meestal beginnen we rond 10.00 en eindigen we op een onderling afgesproken tijd.

KOSTEN:

De kosten per workshop zijn € 50,00 inclusief materiaal en koffie. Voor de lunch moet je zelf zorgdragen.

AANMELDEN OF MEER INFORMATIE