Share

WORKSHOP PORTRET

Een intensieve duik in de wereld van het portret.

Sinds het moment dat ik begonnen was met het geven van workshops in portretschilderen ontdekte ik snel dat voor veel mensen het portret een soort dubbele lading had. Enerzijds is het maken van een portret iets dat erg geliefd is en anderzijds wordt het gezien als een obstakel omdat het zo ingewikkeld lijkt te zijn. Vanuit dit dilemma is er een toegankelijk stappenplan ontwikkeld dat is gebaseerd op de aantekeningen die Leonardo da Vinci heeft gemaakt van de menselijk anatomie.
Door jezelf te leren dat elk gezicht is opgebouwd uit terugkomende verhoudingen kan ervan uit worden gegaan dat het portret gemaakt wordt door slechts de breedte van een oog te bepalen. Van hieruit kan het verdere portret worden opgezet.

WAT GA JE DOEN?

Je leert stap voor stap de verhoudingen herkennen en het stappenplan toe te passen om uiteindelijk een klassiek portret op te zetten. Vandaaruit gaan we dieper in op de verschillende details zoals oren, neus, ogen en mond waarbij je wederom stap voor stap de materie eigen maakt. Uiteindelijk maak je een portret naar aanleiding van een foto.
Alles onder professionele en ontspannen begeleiding waarbij genoeg aandacht is voor de individuele knelpunten.

EXTRA INFORMATIE:

Deze workshop duurt ongeveer 5 tot 6 uur.
Het is mogelijk om deze workshop uit te breiden tot een driedaagse workshops.
Neem voor meer informatie contact op met Studio Iskander.

Na het volgen van deze workshop is het mogelijk om door te starten met de workshop fase II. Binnen deze workshop leer je een profielportret te maken en uiteindelijk het meest voorkomende kwartslag portret te maken.

KOSTEN:

De kosten voor deze workshop zijn afhaneklijk van de wensen en gekozen tijdsduur. Voor een passende offerte neemt u vrijblijvend contact op.
De kosten zijn inclusief materiaal, koffie/thee en een eenvoudig schilderdoek.
Het is mogelijk om een heerlijke, goed verzorgde lunch te reserveren. U kunt hierbij denken aan variatie van heerlijke broodjes, op Middellandse zeegebied georiënteerde belegsoorten, wijn, frisdranken en meer.
Voor een lunch wordt € 15,00 p.p. gerekend.

AANMELDEN OF MEER INFORMATIE